KONVEYÖR ZİNCİRLERİ

Konveyör nedir?

Konveyörler, üretim fabrikalarında ve imalat ortamlarında; bir ürünün, yükün bulunduğu konumdan başka bir konuma aktarılmasını sağlayan; taşımada insan gücüne olan ihtiyacı en aza indirgeyen aktarma mekanizmalarıdır. Üretimde zamandan ve iş yükünden tasarruf edilmesine ciddi ölçüde katkıda bulunur.

Konveyör Zinciri Ne İşe Yarar? Konveyör Zincir Üretimi

Özellikle üretim fabrikalarında üretilen malın veya yükün belli bir noktadan diğer bir noktaya aktarılması amacıyla kullanılan ve bu sayede hayatımızı kolaylaştırıp, işlerimizi hızlandıran konveyörlerde taşımayı sağlayan sistem konveyör zincirleridir. Taşınacak malzemenin yatay veya dikey transferlerinde oldukça tercih edilen konveyör zincirleri ısıl işlemler ile sertleştirilebilir olup, kopmalara karşı da dayanıklıdır.
Tahrik gövde ve kuyruk olarak üç bölümden oluşur. Bakla ve pimlerle desteklenmiş olan konveyör zincirler uzun ömürlü bir hizmet sağlayarak müşteri memnuniyetini esas alır.

Konveyör zincirleri kullanım alanlarına göre çok çeşitlilik sağlamakla birlikte BKC Zincir tarafından üretilen DIN 8187-8188 Normlu Zincirler, Kulaklı Zincirler, Kazıyıcı Zincirler, Makaralı Zincirler ve Burçlu Zincirler gibi birçok zincir sıklıkla tercih edilir.
BKC Zincir makine ve konveyörler için özel olarak tasarlanmış zincirleri müşterilerin taleplerine en doğru karşılığı verebilecek şekilde ölçülendirerek müşteri onayına sunar, daha sonra kaliteli üretim araç gereçleri ile bu özel zincirlerin imalat sürecine başlar.

Üretim malzemeleri

Her tür uygulama için farklı çelik malzemeden üretilir, yüksek kalite karbon çelik malzeme veya paslanmaz çelik malzeme kullanılabilir. Çalışma şartları ve ürüne bağlı olarak metal veya plastik destekli paletler kullanılabilir, çelik zincir baklaları konveyör zincirlerin boyuna göre ayarlanabilir.

Bazı kullanım alanları;
Konveyör zincirlerin birçok uygulama alanı vardır. Birçok sektörde geniş bir kullanım alanına sahip olan konveyör zincirler, un irmik ve yem değirmenlerinde, tahıl depolama silolarında, gıda işleme tesislerinde, maden, kağıt, atık taşıma ve depolama, geri dönüşüm tesislerinde oldukça tercih edilen zincirlerdir.

BKC Zincir Çalışma Prensibi Nedir? Konveyör Zincir Üretiminde Nelere Dikkat Edilir?

Toz ve hava geçirmez tasarımlarıyla tozsuz ve hijyenik çalışma tasarımları sağlayan BKC konveyör zincirleri, uzun ömürlü ve dayanıklılık güvencesi vermektedir. Konveyör zincirlerin olmazsa olmazı, en önemli bileşeni olan zincir üretiminde aşınma direncine sahip zincirler üreten BKC Zincir sağlam ve güvenli üretimleri ile kullanıcı dostudur. Siz de BKC Zincir güvencesiyle konveyör zincirlerden yararlanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, müşteri taleplerine uygun olarak tasarlanmış konveyör zincirlere sahip olabilirsiniz.

About the author