Endüstriyel Zincirler

Endüstriyel üretim için özel olarak tasarlanan Endüstriyel Zincirler, sektörden sektöre ve ihtiyaca bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte genellikle kaldırma, taşıma ve tahrik gibi gereksinimi karşılamak amacıyla kullanılırlar.

Çeşitli kullanım alanları olan Endüstriyel Zincirler genel olarak üç başlık altında toplanabilmektedir:

1 Yük taşıma zincirleri

2 Transfer zincirleri

3 Tahrik zincirleri

Endüstriyel Zincir seçiminde ilk olarak, zincirlerin taşıyacağı yükün ne olduğuna bakılmalıdır. Endüstriyel Zincirler, taşıyacakları yüke ve kullanılacakları uygulamaya göre değişebilmekte, yükün hacmine, yapısına ve içeriğine uygun güç aktarma potansiyeli taşımalıdır.

Yük taşıma zincirleri

Yük taşıma zincirleri olarak bilinen Endüstriyel Zincir kolu, bir ürünü bir yerden başka bir yere taşımak için kullanılır. Bu konumdaki Endüstriyel Zİncir, taşınacak malzemenin kaldırılması amacıyla kullanılır. Bu nedenle, yük taşıma zincirleri açısından en önemli unsur, çekme kuvvetidir. 

Yük taşıma zincirleri arasında en fazla öne çıkan Endüstriyel Zincir türü ise yuvarlak baklalı zincirlerdir. Yuvarlak baklalı zincirler özellikle kaldırma makinelerinde oldukça sıklıkla kullanılmaktadır.

Transfer zincirleri

Endüstriyel Zincir kolunun bir başka halkası olan transfer zincirleri ise bir şeyi yükü bir yerden başka bir yere transfer etmek üzere kullanılan zincir çeşitlerine verilen genel addır.

Transfer zincirleri kullanımında en çok öne çıkan türler ise dönme kabiliyeti olan iç ve dış baklalardan oluşan zincirlerdir.

Tahrik zincirleri

Endüstriyel Zincirlerin bir diğer kolu olan tahrik zincirleri ise kısaca güç kaynağında oluşan enerjinin aktarılmak istenen ortama iletilmesine aracılık eden zincir türü olarak özetlenebilir.

Tahrik zincirleri, öncelikli olarak takım tezgahları, gıda / içecek endüstrisi ve redüktörler gibi pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir. Tahrik zincirlerinin yapısı sektörlere göre farklılık gösterebilmektedir.

Bir diğer anektod ise; transfer ve tahrik zincirlerinin teorik olarak ayrıma tabi olabilseler de aynı amaçlar için kullanılabilen zincir türleri olmasıdır.

Bizler, BKC Zincir olarak, çözüm ortaklarımıza her daim kaliteyi sunuyor, en son teknoloji ürünü Endüstriyel Zincir ekipmanlarımız ile günü yakalıyor, geleceği yönlendirme konusunda adımlar atıyoruz.

Tüm zincir çeşitlerimize ulaşmak için tıklayın.

About the author